Οι εισφορές της μετρητοίς οι αποζημιώσεις με εμπόδια…

Posted: 05/12/2011 in Uncategorized

Ανεμώτια Δεκέμβριος 2011

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας ο ΕΛΓΑ που τώρα κάνει πλιάτσικο και στις καταθέσεις μας στην τράπεζα. Επισκεπτόμενοι πριν λίγο καιρό τα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας Α.Τ.Ε. για να πληρωθούμε την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης διαπιστώσαμε ότι τα χρήματα που μας καταβλήθηκαν είναι λιγότερα από αυτά που δικαιούμαστε, λόγο παράνομης παρακράτησης που έγινε. Παράνομης αφενός γιατί ξέρουμε ότι οι κοινοτικοί κανονισμοί κατηγορηματικώς δεν επιτρέπουν παρακρατήσεις από τις αγροτικές επιδοτήσεις για την απόδοση οφειλών και αφετέρου επειδή μέχρι πέρσι η όποια παρακράτηση γινόταν με εξουσιοδότηση.
Φέτος θεώρησαν περιττό να μας ζητήσουν υπογραφές και έτσι ο ΕΛΓΑ με τη συνδρομή της Ένωσης Συνεταιρισμών Λέσβου μεθόδευσαν τη παρακράτηση. Τώρα βγαίνουν στο σεργιάνι για να μαζέψουν εκ των υστέρων τις υπογραφές μας για να νομιμοποιήσουν έτσι και με την συγκατάθεση μας τις αυθαιρεσίες τους.
Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο πια σε ολοένα και περισσότερους συναδέλφους μας είναι ότι φορείς όπως ο ΕΛΓΑ, η Ένωση Συνεταιρισμών Λέσβου και η ΑΤΕ αντί να μας προστατέψουν και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μας λειτουργούν αυθαίρετα και εκβιάστηκα.
Είναι γνωστό σε όλο τον αγροτικό κόσμο πως ο ΕΛΓΑ με τα διάφορα τερτίπια του δε καταβάλει σχεδόν ποτέ αποζημιώσεις, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ότι για τη καταβολή αποζημίωσης λόγο νόσου πρέπει την ίδια μέρα να υπάρχει απώλεια σε εφτά ζώα στο κοπάδι. Ειδικά δε μετά το νόμο που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο ΕΛΓΑ δεν εγγυάται αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς στη παραγωγή.
Όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των αγροτών και κτηνοτρόφων σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή που οι επιδοτήσεις είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών της αγροτικής οικογένειας. Τη στιγμή που παλεύουμε να «φέρουμε βόλτα» τα έξοδα μας, με τα χαράτσια να μας κυνηγάνε και τα προϊόντα μας να πουλιόνται σε εξευτελιστικές τιμές.
Εμείς, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας δεν προθυμοποιούμαστε να νομιμοποιήσουμε τέτοιες πράξεις και ούτε βέβαια θέλουμε να περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι αυτά θα γίνονται εσαεί. Καλούμε τους αγρότες να αρνηθούν να υπογράψουν, να καταδικάσουν στη συνείδηση και στη πράξη αυτές τις πολιτικές και να τις αντιπαλέψουν μέσα από το Σύλλογό μας και άλλους αγροτικούς μαζικούς φορείς.
• Διεκδικούμε να επιστραφούν οι παρακρατήσεις του ΕΛΓΑ.
• Να παγώσουν οι διαδικασίες για το «χαράτσι» του ΕΛΓΑ.
• ΕΛΓΑ, κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Να καταβληθούν όλες οι επιδοτήσεις χωρίς ψευτοδικαιολογίες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s