Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Posted: 18/01/2017 in ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, Uncategorized

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική και αυτής της αριστερής κυβέρνησης, μας βρίσκει και αυτό το χειμώνα στα όρια της απόγνωσης. Εκτός του ότι δεν λύθηκαν τα περισσότερα αιτήματα – προβλήματα για τα οποία δώσαμε μάχη το περσινό χειμώνα με κινητοποιήσεις  και μπλόκα, έρχονται να προστεθούν και άλλα, λόγο της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που έπληξε το νησί μας τις τελευταίες μέρες.

Συνάδελφοι αγρότες και αγρότισσες, αν πέρυσι καταφέραμε να κερδίσουμε τα δυο από τα δέκα βασικά αιτήματα που έβαζε το πλαίσιο μας σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι πλέον σίγουρο ότι, μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα, αν ο αγώνας μας έχει συνέχεια – συνέπεια – μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Γι’ αυτό η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου  σας καλεί όλους και όλες τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 11 το πρωί στην είσοδο της πόλης της Καλλονής, για να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών από τα     τελευταία   έντονα   καιρικά  φαινόμενα                   και αποζημίωση στο σύνολο της ζημιάς σε φυτικό και ζωικό  κεφάλαιο,    τεχνικές υποδομές      –      εγκαταστάσεις,    αλλά   και    χαμένη       παραγωγή.
  • Ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας , που να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο Να αρθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους μικρομεσαίους αγρότες. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα με συντελεστή μέχρι 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να φορολογηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ( ΕΦΚΑ ). Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση – Πρόνοια για όλους, να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, με συντάξεις αξιοπρέπειας.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσουν οι εμποροβιομήχανοι να εκβιάζουν για ν’ αγοράζουν σε «ανοιχτές» τιμές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην ξέρουν πόσο και πότε θα πληρωθούν για το μόχθο τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Να μην ισχύσουν οι περικοπές που προβλέπονται με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2014 – 2020. Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο. Να μην κοπούν οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις από όσους δεν θεωρούνται «ενεργοί αγρότες», με βάση το νόμο για τον διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας, με ευχαρίστηση, το σχετικό αίτημα των μεγαλοαγροτών στις περσινές κινητοποιήσεις.
  • Να παρθούν πίσω οι μεγάλες μειώσεις στις εξισωτικές αποζημιώσεις. Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες βοσκήσιμες εκτάσεις. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.             

 

        ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00  ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ

  

 

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Λέσβου

 

Μυτιλήνη 17/01/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s