Σχετικά με αρνητικό σχόλιο σε τοπικό ΜΜΕ

Posted: 30/09/2020 in Uncategorized

Αναφορικά με σχόλιο ενάντια στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, που είδε το φως της δημοσιότητας από μερίδα του τοπικού τύπου, σχετικά με ανακοίνωση της στις 25/09/2020  κάνουμε γνωστό ότι η Ομοσπονδία στηρίχτηκε σε ανακοίνωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών στις 14/09/20, όπου καταγράφονται οι προϋποθέσεις για να λογίζεται ο κτηνοτρόφος δικαιούχος της συγκεκριμένης ενίσχυσης.

     Οι προϋποθέσεις που βάζει το ΥΠΑΑΤ για την συγκεκριμένη ενίσχυση είναι:

  α) Να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019 β) Να διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και γ) να έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2019.

    Βάση αυτών και συγκεκριμένα με τη 3η προϋπόθεση πετάει έξω τους κτηνοτρόφους που επλήγισαν από τη ζωονόσο <<ευλογιά των αιγοπροβάτων>>. Ο χρόνος από τότε που άρχισαν οι θανατώσεις των ζώων (Σεπτέμβρη του 2017 έως Γενάρη του 2018), μέχρι την ανασύσταση των κοπαδιών τους για να καταστήσουν τα ζώα τους παραγωγικά δεν επαρκούσε για να μπορέσουν να παραδώσουν γάλα μέσα στο 2019.

     Άρα η ουσία παραμένει η ίδια. Επομένως  είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απαίτηση της ΟΑΣΛ για να συμπεριληφθούν στη λίστα των δικαιούχων της συγκεκριμένης ενίσχυσης και οι εν λόγω κτηνοτρόφοι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s