Ομοσπονδία Α.Σ.Λ. για: Δακοκτονία- Δειγματοληψία και έλεγχος του γάλατος – Αντιπυρική προστασία των δασών μας

Posted: 10/05/2017 in ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, Uncategorized

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Λέσβου στις 9 Μάη είχε προγραμματισμένη  συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη κ. Αδαμίδη για συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής της Δ. Γεωργίας Λέσβου.

Θέματα που συζητήθηκαν: α) Δακοκτονία. β) Δειγματοληψία και έλεγχος του γάλατος από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. γ) Αντιπυρική προστασία των δασών μας.

Για το μεγάλο πρόβλημα της δακοπροστασίας των ελαιώνων μας ήταν κοινή η διαπίστωση ότι το πρόβλημα για σωστή διαχείριση παραμένει άλυτο όσο συνεχίζετε η υποχρηματοδότηση και η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του προγράμματος. Η περιφέρεια δια στόματος κ. Αδαμίδη δεσμεύτηκε  να ασκήσει πίεση για αύξηση της χρηματοδότησης και ο κ. Λαγουτάρης για καλύτερο έλεγχο των συνεργείων ψεκασμού και των δακοπαγίδων από τους τομεάρχες γεωπόνους και τους επόπτες.

Για το θέμα της συλλογής δηγμάτων γάλακτος και προώθησης στα εργαστήρια του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα που εδρεύουν στο Κάτω Τρίτος δεσμεύτηκε ο Αντιπεριφεριάρχης να συζητηθεί το θέμα στη περιφέρεια και να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στελέχωση του οργανισμού, ώστε η λήψη των δειγμάτων να γίνεται από κρατικούς υπαλλήλους με υπευθυνότητα και όχι από το προσωπικό της εκάστοτε τυροκομικής μονάδας. Πίεση πρέπει να ασκηθεί όμως και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασοπυροσβεστών και κατάλληλων οχημάτων για να στελεχωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού μας, εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Να καθαριστούν οι αντιπυρικές ζώνες αλλά να φτιαχτούν και άλλες όπου υπάρχει ανάγκη.

Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί της εξελίξεις πάνω σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νησιού αλλά και δεν θα σταματήσει να υπηρετεί, να αναδεικνύει και να προασπίζεται τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

                                                                                                                            Μυτιλήνη 10-5-2017

                                                                         Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

                                                                                                                  Λέσβου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s