Κατάλογος Ποικιλιών Οινοποιίας στο Βόρειο Αιγαίο

Posted: 22/03/2017 in ΑΝΕΜΩΤΙΑ, Uncategorized

el-vima-blogspot-com_

Δημοσιεύουμε τον κατάλογο ποικιλιών Οινοποιίας όπως ορίζεται για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και μας εστάλη απο το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής.

Α) ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΕΣ

Αθήρι λευκό

Ασύρτικο λευκό

Λημνιό (Καλαμπάκι, μόνο για ν. Λήμνο) μαύρο

Μανδηλαριά ( Κουντούρα μαύρη, Αμοργιανό, Δουμπραίνα μαύρη)) μαύρο

Μοσχάτο Αλεξανδρείας λευκό

Μοσχάτο άσπρο λευκό

Β) ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ

Αγιαννιώτικο μαύρο

Αυγουστιάτης μαύρο

Βάφτρα (Βάψα) μαύρο

Βιδιανό λευκό

Κοτσιφάλι μαύρο

Μαυροτράγανο μαύρο

Μοσχάτο μαύρο μαύρο

Μπεγλέρι λευκό

Ρητινό μαύρο

Σαββατιανό (Δούμπραινα άσπρη, Κουντούρα άσπρη, Περαχωρίτικο, Σακέικο ) λευκό

Φωκιανό (Ερικαράς) μαύρο

Χιδηριώτικο (Καλλονιάτικο) μαύρο

Χιώτικο κρασερό μαύρο

Με έντονους χαρακτήρες αναφέρονται οι ποικιλίες με τις οποίες μπορεί να παραχθεί κρασί ΠΓΕ Λέσβος, εφόσον ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 50μ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s