Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών

Posted: 14/02/2017 in Uncategorized

λαρσος 1422017.png

Στους δρόμους σήμερα και οι αγρότες της Λέσβου στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του μικρού παραγωγού για να μπορέσει να μείνει στο χωράφι του. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Λάρσου και στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποίησαν ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην πόλη της Μυτιλήνης. Αν και με μικρή συμμετοχή αγροτών ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης που έφτασε στη ΓΓ Αιγαίου όπου αντιπροσωπεία των αγροτών παρέδωσαν το ψήφισμά τους στο ΓΓ ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα το μεταβιβάσει στο Υφυπουργό νησιωτικής Πολιτικής.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου ενώ το παρόν έδωσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσος, αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΎΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, εκπρόσωπος του συντονιστικού των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων Λέσβου, ο σύλλογος προοδευτικών γυναικών.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο των αποφάσεων της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων ενώ όσον αφορά τα πρόσφατα μέτρα στήριξης των αγροτών στα  νησιά που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι πρόκειται για ψιχία, ενώ αντίθετα τα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών εξοντώνουν το μικρό εισόδημα των λαϊκών αγροτικών οικογενειών.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Αναδημοσίευση απο ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s