ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ο θεσμός του «κτηνίατρου εκτροφής» έπειτα απο δυναμική παρέμβαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Posted: 01/11/2016 in Uncategorized

Ένα σημαντικό βήμα ως προς την κατάργηση του αντιαγροτικού θεσμού του «κτηνίατρου εκτροφής»- που χρεώνει απο 300- 500 ευρω τους κτηνοτρόφους για υπηρεσίες που μπορεί και πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ έκανε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Α.Σ.Λ. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι Αγροτικοί μας Σύλλογοι υποχρέωσαν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να ψηφίσει το πλαίσιο των αιτημάτων που μεταξύ των άλλων έθετε ζήτημα κατάργησης του κτηνίατρου εκτροφής. Το Περιφερειακο Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το αίτημα.

Aν και ακόμα δεν έχει υπογράφει κάποια Υ.Α. και εγκύκλιο που να καταργεί επίσημα τον εν λόγο θεσμό σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας δεν μπορουν να υπογραφούν νέες συμβάσεις και κατα συνέπεια να συνεχίζεται το χαράτσωμα των αγροτων. Σύμφωνα με την απόφαση οι κτηνοτρόφοι για να σφάξουν ζώα δεν υποχρεούται να φέρουν έγγραφο απο ιδιώτη κτηνίατρο αλλά απο το δημόσιο κτηνιατρείο. Οι ανανέωση των μητρώων αιγοπροβάτων συνεχίζει να γίνεται κανονικά απο το Δημόσιο κτηνιατρείο.

 Αυτη η μικρή «ΝΙΚΗ» στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι για να επιβιώσουν φανερώνει πως τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, της «αντίληψης» του «τίποτα δεν φέρνουν οι κινητοποιήσεις». Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας έθετε και θα συνεχίσει να θέτει στην ημερήσια διάταξη του το αίτημα για κατάργηση του  κτηνίατρου εκτροφής, συνεχίζει και καλεί τους κτηνοτρόφους να διεκδικούν να στελεχωθούν τα δημόσια κτηνιατρεία με προσωπικό, υποδομές για να αντιμετωπίζονται οι ζωονόσοι, οι εμβολιασμοί να γίνονται δωρεάν.

capture-20161101-120353%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85

 

 

Παραθέτουμε και την απόφαση της Περιφέρειας όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τυπου

%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82

Σχόλια
  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπραβο που δεν το βαζεται κατω. Σας πολεμανε επειδη εσεις εχετε δικιο.. Τα χερια σας ειναι καθαρα και δε μπορουνε να σας βαλουν στο χερι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s