ΟΑΣΛ: Η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων αποτελεί βασική πρoϋπόθεση για την ύπαρξη και επιβίωση των κτηνοτρόφων του νησιού μας

Posted: 27/05/2016 in Uncategorized

Tην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ξεπουλήσει σε ιδιώτες ότι έχει απομείνει από την περιουσία του Λεσβιακού λαού, εξέφρασε με δηλώσεις της σε τοπικά Μ. Μ. Ε η πρόεδρος της ΑΔΕΛ, κ. Ταξιαρχούλα Πνακά. Ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις φαίνεται ότι μετά το ξεπούλημα των ιαματικών πηγών, των παραλιών, των νησιών και των βραχονησίδων κτλ. , σειρά έχουν να πάρουν και τα δημοτικά σφαγεία.

     Η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων μέχρι και σήμερα αποτελεί βασική πρoϋπόθεση για την ύπαρξη και επιβίωση των κτηνοτρόφων του νησιού μας. Η παραχώρησή τους από την δημοτική αρχή σε ιδιώτες, εκτός των άλλων θα σημάνει και την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους των σφάγιων , που επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους , άρα και του κόστους παραγωγής. Με αυτή την ενέργεια η δημοτική αρχή αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την πρόθεσή της να εφαρμόσει την ίδια αντιαγροτική πολιτική, που απορρέει  από την αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε. Ε. , των μνημονίων , αφού θα φορτώσει άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των κτηνοτρόφων, κοντά στα άλλα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα  με την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου και έχουν σαν στόχο να ξεκληρίσουν τη μικρομεσαία αγροτιά και να συγκεντρώσουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια.

     Προειδοποιούμε τη δημοτική αρχή , ότι οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας είναι αποφασισμένοι με κάθε μέσο και τρόπο να ακυρώσουν τους παραπάνω σχεδιασμούς και δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε κανένα ιδιώτη να ‘’πατήσει πόδι’’ μέσα στα δημοτικά σφαγεία , έτσι ώστε αυτά να παραμείνουν περιουσία του λεσβιακού λαού και ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων του νησιού μας.

     Καλούμε τη δημοτική αρχή , όχι μόνο να μην προχωρήσει στους παραπάνω σχεδιασμούς, αλλά να πάρει και όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα δημοτικά σφαγεία, να εκσυγχρονιστούν και να αδειοδοτούνται κανονικά, να μειωθούν τα σφάγια που επιβαρύνουν τους κτηνοτρόφους. Τα έσοδα από τα δημοτικά σφαγεία να επιστρέφονται στους αγρότες με την υλοποίηση έργων υποδομής, όπως αγροτική οδοποιία κ.α. Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή δημοτικού αποτεφρωτήρα στο νησί.

                                Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας  –  Μυτιλήνη 27 Μαΐου 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s