ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Μια μικρή όαση δροσιάς μέσα στον καύσωνα

Posted: 17/07/2012 in Uncategorized

Γράφει: ο Σταύρος Μαντατής
Το Ερασιτεχνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου είναι μια Ιδέα που ξεκίνησε από τους νέους της Ανεμώτιας και διευρύνεται. Δεν είμαστε κοντόφθαλμοι ούτε ξεπεσμένοι τοπικιστές να κρατάμε για τους ευατούς μας ιδέες που πρέπει να αποτελούν κατάκτηση όλων και ποιο πολλών. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε τυχοδιωκτισμό και περιχαράκωση, που αρκετά και απ τα δυο έχουμε τόσα χρόνια. Δεν διοργανώνουμε απλά το Τουρνουά για να το «διοργανώνουμε», για να το προσθέσουμε δίπλα σε happenings για να πούμε ότι επιτελούμε ως ευαίσθητοι πολίτες το καθήκον μας μέσα στην κοινωνία. Ευαίσθητος και συνειδητοποιημένος είναι αυτός που δεν περιορίζεται.
Αυτό το Ερασιτεχνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου είναι κάτι ξεχωριστό επειδή συνδέει την ανάγκη για άθληση συνολικά με ανάγκες της νεολαίας, για το λόγο ότι προχωράει παραπάνω προβάλλοντας πρότυπα ζωής μέσα από τον αθλητισμό στον αντίποδα της «στάσης ζωής» βρισκόμαστε στο καναπέ και του απ έξω από όλα. Των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της ναρκωκουλτούρας που τόσο πολύ φροντίζουν να μας πλασάρουν.
Ξεκάθαρα, είναι διαφορετικό πράγμα η νεολαία να είναι παρών στους αθλητικούς χώρους από το να είναι μαστουρωμένη. Και εδώ είναι το μεγάλο «στοίχημα». Η νεολαία πρέπει να βρεθεί μπροστά στο να διεκδικεί από αθλητικές υποδομές μέχρι αναβάθμιση ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, ότι της χρωστάνε και όχι να είναι στο περιθώριο όπως την θέλουν.
Φτιάχνουμε την δικιά μας όαση μέσα στην καύσωνα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού αποδεικνύοντας πως το ποδόσφαιρο υπάρχει και χωρίς τους εύρωστους μεγαλοπαράγωντες,τα σκάνδαλα, τη βία.

 
Όσο αφορά τώρα τα διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα του Τουρνουά όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέξουν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Κάθε ομάδα συμμετέχει στο τουρνουά ποδοσφαίρου δίνοντας το ποσό των 40 € για να μπορέσουν να καλυφθούν έξοδα του τουρνουά όπως αυτό με τις εμφανίσεις και για να βοηθήσουμε ένα κοινωνικό σκοπό, την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ. Οι αρχηγοί των ομάδων θα πρέπει έγκυρα να καταθέσουν μαζί με τις αιτήσεις συμμετοχής τα χρήματα. Ο ακριβής αριθμός των χρημάτων που δαπανήθηκαν μαζί με τις αποδείξεις θα κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο μετά την λήξη του τουρνουά. Όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν και δεν έχουν ομάδα μπορούνε να απευθυνθούν στην Οργανωτική Επιτροπή. Η ενημέρωση σχετικά θα συνεχιστεί και με άλλες δημοσιεύσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s