Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας για το διαδίκτυο

Posted: 26/02/2012 in Uncategorized


Διαπιστώνουμε πως υπάρχει μια ανούσια αντιπαράθεση (άσχετα αν είναι μονόπλευρη) στο διαδίκτυο γύρω από κάποια θέματα που σχετίζονται με το χωριό μας και μας αφορούν άμεσα. Καταρχάς σας παραθέτουμε την άποψη μας: Το διαδίκτυο είναι χώρος προνομιακός στο να φτιάξει ο καθένας μια εικονική πραγματικότητα, οι διαδικτυακοί κόμβοι όπως το facebook, το twitter, τα blog και site προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες. Μπορεί ο καθένας να εμπλουτίσει τον «χώρο» του όπως θέλει και να εξαπολύσει σκληρούς διαδικτυακούς αγώνες, αρκετές φορές χωρίς να κάνει γνωστό το αληθινό του όνομα. Μπορεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις και ειδήσεις (σαν κι αυτές που μας ενημέρωναν για μήνες ότι επρόκειτο να επισκευαστούν οι αγροτικοί δρόμοι). Είναι χώρος δράσης για κατεξοχήν εξαφανισμένα πρόσωπα από τους χώρους δουλειάς και από όπου μπορεί να ζυμωθεί η συνείδηση του εργαζόμενου (Συνελεύσεις, Συσκέψεις, Συμβούλια και αλλού).

Οδηγούμαστε να γράψουμε αυτό το κείμενο διαπιστώνοντας για ακόμα μια φορά την ανάγκη της συλλογικής  μαζικής παρέμβασης στα πράγματα της Ανεμώτιας ως τρόπου επίλυσης ζητημάτων που προκύπτουν και όχι της μετάθεσης της διάθεσης για προσφορά σε ένα ψεύτικο κόσμο.

Είναι υποκριτικό να κρύβονται πίσω από ονόματα που εκφράζουν όλους μας όπως Ανεμώτια, Αγροτικός Σύλλογος, Ατρόμητος, άτομα που δεν ζούνε καν στο χωριό μας, να καθορίζουν την ημερήσια θεματολογία με αερολογίες και εκτός αυτού να σιωπούν για φλέγοντα θέματα.

Αλλοίμονο αν όλοι αυτοί «που γράφουν για μας» ζούσαν και είχαν δράση μέσα στο χωριό. Αυτή τη στιγμή το χωριό δεν θα είχε ρημάξει, γιατί ουσιαστικά το χωριό έχει ρημάξει και είναι υποκρισία να επιχειρείται μια ωραιοποίηση όλων. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον έναν και τον άλλον μιλώντας εκ του ασφαλούς όπως είναι και έλλειψη ευθύνης να ασκούνται τα καθήκοντα αρμόδιων δημόσιων φορέων από το facebook (!!!). Έχουμε κατά καιρούς διαβάσει από εκλεγμένα πρόσωπα για «προτάσεις» και «λύσεις» που σημειωτέων ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε και εμείς (ακόμα κι αν τώρα έμμεσα γίνεται αυτό) σε κάτι παρόμοιο από το διαδίκτυο. Ο κάτοικος της Ανεμώτιας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το να κάνει ένα like και ένα post. Θα κάνει λάθος αν πιστέψει πως θα λύσει  αυτά που τον αφορούν αν αναλωθεί στο να κάνει click. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να συναντηθούμε όλοι μαζί με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους- να πέσουν οι μάσκες – σε μια και όσες χρειάζονται ανοιχτές Λαϊκές Συνελεύσεις για την Ανεμώτια (https://asanemotias.wordpress.com/2012/01/19/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7/)
να ανοίξει ο κάθε κάτοικος τα χαρτιά του «να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος». Άλλος τρόπος ορθότερης επίλυσης  προβλημάτων που αφορούν το σύνολο πέρα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις, τις Γενικές Συνελεύσεις  Συλλόγων, Συνεταιρισμών δεν υπάρχει, όπως επίσης δεν υπάρχουν και «ατομικές λύσεις». Η εποχή που ο τοπικός πολιτευτάκος σήκωνε το τηλέφωνο και ζητούσε από την «κλαδική» χάρη τέλειωσε.  Επειδή έχασε την πελατειακή εκλογική του επιρροή.

Μέλη του Συλλόγου μας έχουν κατά καιρούς θίξει προβλήματα που ουσιαστικά απασχολούν τους συγχωριανούς μας και δεν περιορίζονται στο πεδίο των αγροτικών- ατομικά ή εκπροσωπώντας το Σύλλογο- σε διάφορα μέσα ενημέρωσης όπως στο ραδιόφωνο και τις εφημερίδες, κατά κύριο λόγο για την αγροτική οδοποιία, την καθαριότητα και το Ιατρείο. Τους ευχαριστούμε, τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν και τους στηρίζουμε αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Όποιος θέλει να λέει πως παλεύει για το χωριό του ας το εκφράσει μέσα απ’ τους συλλόγους και αν νομίζει πως δεν τον εκφράζουν σωστά τα υπάρχοντα πρόσωπα και οι «διοικήσεις» ας το αιτιολογήσει μπροστά σε όλους και με διαδικασίες που ορίζουν τα καταστατικά. Επίσης οι Σύλλογοι και τα Συμβούλια δεν είναι στο internet, πρέπει να είναι στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στο χωριό και όπου γεννιέται η εκμετάλλευση.

Τέλος για να προλάβουμε και αυτούς που θα τρέξουν να μιλήσουν για χρωματισμένες σελίδες του χωριού…. Ας τους ρωτήσουμε να μας πούνε πότε μια σελίδα δεν θεωρείται χρωματισμένη; Μήπως όταν διαγράφει δημοσιεύσεις και δεν επιτρέπει τον σχολιασμό; Μήπως όταν κάποιος επιλέγει να μην γράφει για παράδειγμα για τις συνέπειες της Κ.Α.Π.  δεν είναι πολιτική στάση; Δηλαδή θα πούμε πως δεν θίγουμε αυτό το ζήτημα επειδή είναι πολιτικό; Και αν εθελοτυφλούμε δεν είναι πολιτική στάση;

Πολύ βολικά αυτά για κάποιον που «τσουβαλιάζει» κάθε άποψη και δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να παραδεχτεί πως όλες μα όλες οι απόψεις, θέσεις, προτάσεις, διαπιστώσεις είναι πολιτικές και εκφράζουν άμεσα ή έμμεσα είτε την μια είτε την άλλη πολιτική. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι όσοι αποκρύπτουν σκόπιμα μείζονος σημασίας θέματα είναι λογικό να άγονται και να φέρονται ως απολιτίκ για δυο κύριους λόγους: πρώτον εξ αιτίας της αδυναμίας τους να ορθώσουν πολιτικό λόγο που να δείχνει ότι κρατάει τα προσχήματα και δεύτερον επειδή φοβούμενοι πως θα βρεθούν «απογυμνωμένοι» από την ψεύτικη εικόνα που έχουν φτιάξει στο διαδίκτυο μπροστά σε μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση με απόψεις και καλά χρωματισμένες.

ΥΓ: Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας επίσημα στο internet κοινοποιεί τις αποφάσεις του από το blog https://asanemotias.wordpress.com. Η καλοπροαίρετη αναδημοσίευση επιτρέπεται και συνίσταται μαζί με την αναφορά της πηγής. Η επικοινωνία μαζί μας γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου στο asanemotias@hotmail.com και απαντάμε μόνο στα μηνύματα που έχουν ονοματεπώνυμο.

Το Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας

 Φ ΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από Συμβούλιο της Διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s